Langdurige emoties

Zonder emoties zouden wij ons niet goed kunnen verhouden in de maatschappij. Boosheid geeft aan dat we moeten afkoelen. Tot hier en niet verder.

 

Zo geeft elke emotie zijn grens aan! Het hart ervaart alle emoties pas wanneer ze te sterk worden of als het langer duren kan. Het hart geeft ze niet aan en verstoren zo andere organen.

7 emoties

  • Verdriet
  • vreugde
  • Piekeren
  • Boosheid
  • Angst
  • Zorgelijkheid
  • Shock

De laatste twee horen niet bij een orgaan maar kunnen deze allemaal aantasten! Boosheid hoort bij de lever. Zorgelijkheid hoort bij de milt en is de baas van de spijsvertering.

 

Angst hoort bij de nier. Verdriet hoort bij de longen. Als laatste is er overmatige vreugde die bij het hart hoort. Een mens is niet alleen het omhulsel maar naast het bewuste lichaam is er ook een ziel en een geest!

 

Alle emoties komen binnen in het hart. Wanneer we goed in balans zijn, gaat het leven gemakkelijk, vreugdevol. Emoties goed reguleren is hiervoor heel erg belangrijk!

De 3 aspecten

 

Bewustzijnsaspect is het aspect wat we kunnen beïnvloeden, de aarding, rusten, sporten, massage, enzovoorts. tweede niveau is de geest, hier worden onze emoties gereguleert. De Ziel is meer bewust met het bewustzijn, bezieling, wat bezielt je. Angst, nieren en waterelement.

 

Angst behoed ons voor gevaarlijke situaties. Noodzakelijke emotie voor onze veiligheid. Wanneer de angst te lang duurt put het de nieren uit. Steun zoeken bij iemand, rust zoeken en praten over je angst, zo help je angst te verminderen en niet meer ziekmakend te worden. Boosheid, woede, lever, hout.

 

De kracht in je planning doet groeien. Woede heeft en enorme stuwkracht. Woede betekent ergens met kracht op af gaan. Noodzakelijk is om niet over je heen te laten lopen. Binnenhouden van energie is de meest ziekmakend.

 

Hiervoor kunnnen we 20 minuten wandelen, bewegen tot je net buiten adem raakt, dit zorgt ervoor dat je woede naar buiten kan. Veel kleur gebruiken, schilderen, tekenen zijn goede activiteiten voor je boosheid.

Zorgelijkheid

 

Het hart zit in verdrukking tussen het hoofd en de zware benen. Je sleept je door het leven. Je hebt geen oog meer voor de buitenwereld, kijken de hele dag in agenda of ze niets vergeten. Kan alle organen aantasten .  kan niet makkelijk worden getransformeerd

 

Mediteren, wandelen, en  yoga etc

Als therapeut kan ik werken op ziels en geestniveau  dit heeft tgrotere effecten met behandeling. Zeker bij aandoeningen die veroorzaakt zijn door emoties. Door direct op de ziel of geest te werken kom je dieper  in de mens en is het bereik groter.

 

Door emoties kunnen klachten zich dus op vele manieren uiten in je lichaam, afhankelijk van je emotie uiten ze zich dan ook op dat vlak waar die emotie bij kan.

 

Gelukkig komt er in de reguliere geneeskunde steeds meer begrip en zien ze steeds meer de emotionele achtergronden van bepaalde aandoeningen, helaas word er nog weinig mee gedaan. Voetreflex kan je helpen om deze emoties aan te pakken en je een goede ontspanning te geven waardoor je lichaam ruimte krijgt om te herstellen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.