Het lezen van voeten.

Voeten geven veel aanvullende informatie over de cliënt. Voeten laten bijvoorbeeld zien hoe het gesteld is met de energie van je cliënt. Het vertelt je wat over zijn sterke punten en welke zijn kwetsbare zijn. De informatie die via de voeten verkregen wordt, kan een bevestiging zijn van wat uit de anamnese naar voren is gekomen. Het kan ook andere informatie geven dan wat de cliënt heeft verteld. Voeten zijn wat dat betreft een duidelijke afspiegeling van de cliënt. Naast de informatie over het fysieke welzijn van de cliënt geven ze veel inzicht in de psychisch- emotionele achtergronden. Door de informatie van de voeten en de anamnese met elkaar in verband te brengen, ontstaat een beeld waarmee de voetreflexoloog een dieper inzicht in de situatie van de cliënt kan verkrijgen en van waaruit hij de cliënt beter kan begeleiden. Voetdiagnostiek biedt zo een waardevol stuk vakverdieping.

Er wordt gekeken naar de lengte, de breedte en de stand van de voet. Ook bij de tenen geldt de lengte, breedte en de stand. Daarnaast wordt gekeken naar oneffenheden als eelt, likdoorns, wratten, kleur, vochtigheid en de temperatuur. Dit alles bij elkaar geeft een beeld van de client.

Een mooie en bijzondere ervaring om dit te kunnen doen. Hoe waardevol, mooi , speciaal en vooral individueel zijn die dingen onderaan je benen!