Wat is reflexzonetherapie?

Reflexzonetherapie is een vorm van natuurgeneeskunde waar vanuit gegaan wordt dat er in onze voeten en handen reflexzones zitten die een verbinding hebben met organen, botten, spieren en weefsels in ons lichaam.

Er wordt bij deze therapie vanuit gegaan dat lichaam en geest één geheel is. Wanneer een van de twee overbelast wordt ondervindt het andere deel ook klachten. Naast lichaam en geest hebben ook de omgeving en de ervaringen invloed op onze gezondheid. Bij de reflexzonetherapie stimuleren we het zelf herstellend vermogen (oerkracht tot overleven) om ons lichaam weer in balans te krijgen en zo de klachten te verminderen of draaglijker te maken. Door bepaalde technieken prikkelen we het lichaam om te reageren.

Voor wie is reflexzonetherapie belangrijk?

Reflexzonetherapie is een veilige en natuurlijke behandelwijze. Iedereen kan reflexzone therapie ontvangen, ook voor baby’s en kinderen is de behandeling zeer effectief.

Wanneer wordt reflexzonetherapie toegepast?

De therapie kan worden ingezet bij acute maar ook bij chronische klachten.het kan zowel bij fysieke als bij mentale klachten.de klachten kunnen erg uiteenlopend zijn. Zo kan men  voor vermoeidheid, hoofdpijn, vochtophopingen, gewrichtsproblemen, hart en vaatziekten, maag en darmproblemen, depressie, ADHD gerelateerde klachten, stress, burn-out gerelateerde klachten en nog veel meer, ook bij afbouwen of na de chemotherapie kan de ontgifting  versnellen waardoor een vlotter herstel kan plaatsvinden.

Wat zijn de effecten van reflexzonetherapie?

Door de massage komt er een totale ontspanning waardoor het gehele  lichaam kan ontspannen en bijvoorbeeld die gespannen spieren kunnen ontspannen en de daar opgehoopte zuren kunnen worden afgevoerd. De doorbloeding wordt beter waardoor veel afvalstoffen kunnen worden afgevoerd.

Onderzoeken

Kijk voor (wetenschappelijk) onderzoek op de volgende website: www.totalhealth.eu